Blog door Ellen Bokdam

Tips, inspiratie of gewoon een ontspannen verhaal.

Lees je mee?

 

“Ingrid kan haar favoriete lunchgerecht komen proeven, GEFELICITEERD!” Het is 3 september als mijn schoonmoeder blij verrast is door het bericht dat haar tegemoet komt. Ze heeft een lunch bij PLAN gewonnen, een geheel nieuw concept gelegen naast de prachtige Sallandse heuvelrug. Als ze de kaart bekijkt denkt ze maar aan één persoon. Ze denkt aan mij. Ze weet zeker, deze eigenzinnige kaart past Ellen wel.

En het is ook 3 september als Joey me toeschreeuwt terwijl ik omhoog klim en pakezels in mijn nek hijgen op een wel heel smal bergpad.: “Je moet aan de kant El!” We bewandelen de Salkantay route, een legendarische trekking met als eindpunt Machu Pichu, een oude Inca stad. Het is een van de vele wandelingen die ik dat jaar maak. Een jaar waarin ik de wereld rond reis samen met mijn beste vriend, mijn partner Joey. Ik kijk naar de wereldkaart die in mijn zolderkamer hangt. Het Annapurna-Circuit in Himalaya in Nepal, de fascinerende cultuur in Mongolië, fantastische duikervaringen en de sfeer van Latijns-Amerika geven me een warm gevoel van binnen. Uren gingen voorbij filosoferend over waar we na onze reis terecht zouden komen en precies die gewonnen lunch is de aanzet geweest tot waar ik vandaag, zes maanden later sta.

“Dit is echt wat voor jou.” Mijn schoonmoeder vertelt enthousiast over de lunch, de fijne sfeer die ze voelt als ze bij PLAN de drempel over stapt. Nadat we het telefoongesprek afronden zoek ik informatie. Ik kan behalve enkele artikelen in de Tubantia over de transitie van Gym-to-B naar PLAN weinig vinden maar in de weken die volgen wordt meer en meer duidelijk en de ratels in de bovenkamer draaien onverhinderd door. Wat wil ik? Wat kan ik? Ga voor een nieuwe stap? Blijf ik veilig waar ik zit? Ik denk aan de kinderen waarvan ik afscheid nam voor ik mijn reis startte. Als consulent voor jonge mantelzorgers, kinderen die opgroeien met zorg(en) in hun nabije omgeving, bood ik direct en indirect ondersteuning met een heel warm hart. Zette ik kinderen en ook hun ouders in hun kracht en leerde ik hen balans te vinden in de zorg voor de ander en hunzelf. Het wakkert een vuurtje aan. Mensen in hun kracht zetten, individuen en ook teams. Ontzorgen. Dat is wat ik nu mag doen samen met het team PLAN. En dat is waarom ik nu dit verhaal schrijf, voor jullie. Want ook in de afstand die er nu is staan we voor geluksmomenten creëren, misschien minder groots dan je gewend bent, maar wel helemaal PLAN. Lees je mee? Ik zal de aankomende tijd af en toe een momentje met jullie delen.

Groetjes Ellen bokdam, team PLAN

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Plan Nijverdal | Thuisplan

PLAN
WEBSHOP

BESTEL ONLINE je
Take Away plan