Een granola die je zelf maakt bevat veel minder suiker! En smaakt eigenlijk nog beter. 10 minuten werk voor wel twee weken plezier…als je dat haalt ;-)😊Voor een flinke pot vol heb je nodig:
• 100 ml kokosolie
• 2 el honing
• 1 tl fijn zeezout
• 2 tl vanille extract
• 2 tl kaneel
• 100 gr ongebrande hazelnoten
• 100 gr ongebrande walnoten
• 100 gr ongebrande amandelen
• 50 gr pompoenpitten
• 50 gr zonnebloempitten
• 50 gr gedroogde gojibessen
• 50 gr rozijnen
• 50 gr gedroogde abrikozen grof gehakt
Verwarm de oven voor op 120 0C. Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur en roer de honing, de vanille, kaneel en het fijne zeezout door de kokosolie.
Maal de noten in een keukenmachine in grove stukjes. Voeg de noten, de pompoen en zonnebloempitten door het kokosoliemengsel en roer goed door.
Verdeel de noten en pitten gelijkmatig over de bakplaat met keukenpapier en bak ze in het midden van de oven gaar in 45 minuten.
Als de notenmix is afgekoeld schep je de gedroogde vruchten erdoor en mix je alles goed door elkaar. In een afgesloten pot is de Granola zeker 3 weken houdbaar.
Heerlijk met yoghurt, kwark en vruchten!
Eet smakelijk!