Heerlijke lunch met Maïs Pannenkoekjes

Voor 10 kleine pannenkoekjes:

  • Verse bieslook en peterselie (handje vol) fijn gesneden
  • 1 bosui in fijne ringetjes
  • 125 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 1 blikje mais ( ongeveer 250 gr) uitgelekt
  • 2-4 el bloem
  • peper en zout
  • olie

Doe de ricotta met de mais, de bosui en de eieren in een schaal en roer door, voeg de peterselie en de bieslook eraan toe met een snuf peper en zout. Voeg al kloppend met een garde de bloem toe tot een glad beslag. Verhit 1 EL olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, zorg dat de pan goed heet is voor je met het bakken begint! Schep 1 EL beslag in de pan en druk met je lepel licht aan tot een cirkel van beslag. Doe dit met 3 tot vier pannenkoekjes per keer in de pan. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten goudbruin aan de onderkant en keer ze om en bak de andere kant in 2 minuten goudbruin en gaar, herhaal dit totdat het beslag op is.

Bij de warme maaltijd doe je er een heerlijke salade bij met een yoghurt dip waar je dan wat verse kruiden aan toevoegt. En mocht je er wat overhouden, de pannenkoekjes zijn ook heerlijk koud te eten als lunch voor de volgende dag.

Eet smakelijk!

DEEL DIT BERICHT