Verse pastasaus zonder pakje of zakje

Verse pastasaus zonder pakje of zakje

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram pasta, spaghetti, tagliatelle, maak je eigen keus.
  • 1 grote ui in kleine stukjes
  • 4 verse rode paprika’s (of twee paprika’s en 1 Spaanse peper voor wat meer pit)
  • 2 aubergines (niet te hard)
  • 1 teen knoflook
  • 8 mooie super rijpe (geurende) tomaten
  • 6 verse basilicumblaadjes
  • Olie
  • Snufje zout en peper naar smaak

 

Zet de oven aan op 150 graden en prik in de aubergines en in de paprika’s gaatjes met een vork. Als de oven op temperatuur is gaan de aubergines en de paprika’s er tegelijk in en mogen ze garen tot ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Ze mogen iets zwartgeblakerd zijn maar vooral moeten ze heel zacht zijn. Als de groenten gaar zijn snijd je de paprika in grove stukken en ontdoe je deze van de zaadjes. De aubergines snijd je doormidden en ontdoe je van het vel en dit is het makkelijkste door ze uit te lepelen, ga zachtjes over de schil heen. Snijd hierna in grove stukken.

Snijd de ui in stukjes en bak deze lichtbruin in de olie, pers de knoflook en voeg deze bij de ui. Als de geur van de knoflook tevoorschijn komt en even heeft mee gebakken voeg dan de paprika’s en de aubergines toe en bak ze 5 minuten mee, eventueel iets olie toevoegen als het teveel aanbakt. Snijd de tomaten in grove stukken met schil en verwijder de harde kern van de tomaat en bak even mee! Voeg de basilicumblaadjes toe, en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het geheel goed door, zet de warmtebron op klein en leg de deksel schuin op de pan.

Laat alles 20 minuten garen zodat alle smaken goed samenkomen. Met de staafmixer maak je er een gladde saus van. De aubergine zorgt voor de romige structuur. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

  • Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Een beetje Parmezaanse kaas geeft het gerecht net dat extra Italiaanse smaakje.
  • Voor de vleeseters/genieters onder ons, deze saus is natuurlijk heerlijk te combineren met gehakt, kipfilet of gamba’s. Eet smakelijk!

 

TIP 1 : Kook 10 extra tomaten mee en de saus wordt dunner, geniet dan van de heerlijke tomaten groentesoep.

TIP 2: Een restje saus is heel goed in de vriezer te bewaren voor een ander moment, of uit te delen aan iemand die alleen is….

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print